0
Kosár

Kosár tartalma

A kosár üres.
Ingyenes kiszállítás

Minden megrendelést Magyarország területén, ingyenesen szállítunk, saját szállító munkatársainkkal. Hogy biztosítsuk a bútorok biztonságos szállítását.

Fizetés szállításkor

Akár előleg fizetéssel, akár előlegfizetés nélkül. Fizethet készpénzzel vagy bankkártyával szállításkor. Online hitel lehetőség is elérhető.

365 napos visszatérítési garancia

Ha 100%-ban nem elégedett termékével, 365 napon belül visszaküldheti azt és mi visszafizetjük az árát.

Több, mint 100 000 bútor

Célunk, hogy kínálatunk a legnagyobb legyen Magyarországon.

Legjobb ár garancia

Közvetlenül dolgozunk a gyártókkal, így minden esetben megpróbáljuk a legkedvezőbb áron nyújtani a termékeket. Azonban ha olcsóbban találja ugyanazt a terméket máshol, mi ugyanazon az áron kínáljuk Önnek és a kiszállítást is ingyenesen vállaljuk.

1 megrendelés = 1 fa

Minden sikeresen kiszállított megrendelést követően egy fát ültetünk. Ennek köszönhetően akár több ezer fát is ültethetünk!

Általános szerződési feltételek

Kérem, tanulmányozza át az online vásárlással kapcsolatos tudnivalókat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha annak minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti önmagára nézve. A jelen Általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a Bútor1.hu webáruház (a továbbiakban: Webáruház) használatának feltételeit.


A Webáruház URL címe:
www.butor1.hu


A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:
Cégnév: Furniture1 Kft.
Székhely címe: 1074 Budapest, Hutyra Ferenc u. 11-15
Cégjegyzékszám: 01-09-270625
Statisztikai számjel: 25359882-4791-113-01
Adószám: 25359882-2-42
Bankszámlaszám: 11600006 – 00000000 – 76277308
Kibocsájtó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: Magyar


Ügyfélszolgálat adatai:
Telefon: +36 1 550 7624 (normál díjszabású)
E-mail: [email protected]
Hétfő-Péntek: 08:00-18:00


A Furniture1 Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket módosítsa vagy kiegészítse. A módosítások, illetve kiegészítések a www.butor1.hu internetes oldalon lesznek elérhetőek. A jelen Általános Szerződési Feltételek bármely változása nem alkalmazandó azon megrendelésekre, amelyek az ilyen módosítás vagy kiegészítés hatálybalépése előtt kerültek leadásra, kivéve, ha jogszabály ettől eltérően rendelkezik.


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A szerződés tárgya a honlapon (www.butor1.hu) található és megvásárolható valamennyi árucikk. A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg. A bútorok adatlapja tartalmazza a főbb jellemzőket. A bútorok adatlapján megjelenített képek kis mértékben eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek (például előfordulhat, hogy a színminta képe a valóságtól kis mértékben eltér, illetve a konyhabútor a képen látható mosogatótálcát, csaptelepet nem tartalmazza). A bútorok csak az összeszereléshez szükséges csavarokat tartalmazzák, a falra rögzítéshez szükséges tartozékokat külön kell megvásárolni. Ezek az eltérések nem minősülnek szerződésszegésnek, és ezekről az eltérésekről a rendelés visszaigazolása előtt telefonon igyekszünk egyértelmű felvilágosítást adni. Az alábbi értékesítési feltételek kerülnek alkalmazásra minden, a Szolgáltató által bármely bútornak a vevő számára történő értékesítése esetén, minden vitás esetben a jelen szerződés feltételei az irányadók.


Az általános szerződési feltételek elfogadása

Amennyiben a felhasználó igénybe kívánja venni a Webáruház szolgáltatásait, köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.
Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés folyamata

A webáruházában regisztráció nem szükséges sem a böngészéshez, sem a vásárláshoz. A weboldalon többségében olyan bútorok vannak feltüntetve, amelyeket nem tartunk raktárkészleten, ezért egy munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, és egyeztetünk a szállítás várható időpontját illetően. A szállítási határidők a termékek bemutató oldalain olvashatók és tájékoztató jellegűek.
A megrendelés leadása után rendelését visszaigazoljuk, amely szerződéskötésnek számít. A vevőt előleg fizetési kötelezettség nem terheli.


Az adásvételi szerződés létrejötte

A felhasználó megrendelését a Webáruház oldalán keresztül adhatja le. Ezt követően automatikus válaszüzenetet küldünk a fogyasztónak. A rendelés leadása még nem minősül szerződéskötésnek. A rendelésre válaszul küldött automatikus üzenet nem jelenti azt, hogy létrejött az adásvételi szerződés, a Webáruház részéről ilyenkor a megrendelés még nem elfogadott. A megrendelés elfogadása a következő üzenetben történik, amelyben tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy rendelésük státusza: feldolgozva. Ekkor jön létre az adásvételi szerződés a vevő (felhasználó) és a szolgáltató között. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, iktatásra nem kerül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.


Árak
A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát és a házhoz szállítás költségeit, ameddig a kiszállító munkatárs autóval el tud menni. A lakásba történő szállítás, valamint az emeletre történő szállítás díja 4500 Ft, amely tartalmazza az ÁFÁ-t.


Fizetési kötelezettség
A Webáruházban vásárolt bútorok esetén a vevőnek semmilyen előleg fizetési kötelezettsége nincs. A vevő a rendelés leadását követően és a kiszállítást megelőzően minden fizetési kötelezettség nélkül elállhat a vásárlástól. A számla a kiszállítást követően elektronikus úton érkezik, a vevőnek elég átvételkor kiegyenlíteni a vételárat.


Kiszállítás
A szállítás időpontjáról a szolgáltató a vevőt egy munkanappal korábban telefonon értesíti. A bútorokat lapra szerelt állapotban szállítjuk. Javasoljuk, hogy ellenőrizze a termék színét és összetételét, amíg a kiszállítást végző munkatársunk a helyszínen tartózkodik. Előfordulhat, hogy a kiszállítás rajtunk kívül álló okokból (pl. útviszonyok, baleset, időjárási okok, vis major) az előzetes értesítés ellenére meghiúsul. Ilyenkor igyekszünk a fogyasztót az esetleges változásról a lehető leghamarabb tájékoztatni, és a kiszállítást a következő lehetséges időpontban ismét megkíséreljük. A fogyasztó természetesen ezt nem köteles megvárni, és úgy dönthet, hogy eláll a vásárlástól.


Fizetés
A Bútor1.hu-nál az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat:
• Készpénzes fizetés átvételkor (utánvét)
• Bankkártyás vagy hitelkártyás fizetés átvételkor
• Cetelem online áruhitel
• Banki átutalás (előre utalás)


Nálunk nincs előleg fizetési kötelezettség! A megrendelt termékeket átvételkor is kifizetheti. A számla a megrendelést követően elektronikus úton érkezik. EU ÁFA cégek 0%-os áfára jogosultak.


Készpénzes fizetés átvételkor
Az Ön kényelme érdekében, helyszínen történő készpénzes fizetési lehetőséget biztosítunk – mintha csak egy átlagos boltban vásárolna! Ha ezt a fizetési módot választja, a számla mellett egy bevételi pénztárbizonylatot is kiállítunk Önnek. Kérjük, a pontos fizetendő összeget készítse elő.
Bankkártyás fizetés átvételkor
Bankkártyával vagy hitelkártyával is fizethet átvételkor. Futárunknál található egy kártyaolvasó, mellyel könnyedén elvégezhető a tranzakció. Ha ezt a fizetési módot választja, a számla mellett bankkártyás fizetési bizonylatot fog kapni.


Cetelem online áruhitel
Termékét Cetelem online áruhitellel is megvásárolhatja. A hiteligénylés részleteiről bővebben itt olvashat.


Banki átutalás
Amennyiben ezt a fizetési módot választja, kérjük, utalja át a fizetendő összeget cégünk bankszámlájára a kiszállítás időpontját megelőzően. Kérjük, megjegyzésben adja meg rendelésének hat számjegyű sorszámát (pl. #123456).
Címzett: Furniture1 Kft.
Bank: Erste Bank
Megjegyzés: Rendelésszám
Bankszámla szám: 11600006-00000000-76277308
Külföldről szeretne utalni? Ehhez további adatokra lehet szükség.
Címzett székhelye: 1074 Budapest, Hutyra Ferenc u. 11-15
IBAN: HU23116000060000000076277308
SWIFT kód: GIBAHUHB
Bank székhelye: Budapest, Népfürdő u. 24-26, 1138


Fogyasztónak minősülő Vásárló elállási joga

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek megfelelően a fogyasztónak minősülő Vásárló (vevő) jogosult indokolás nélküli elállási jogát gyakorolni a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
- terméknek,
- több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
- több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
- ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül.
vevő jogosult továbbá a szerződéskötésre vonatozó ajánlatát is visszavonni.
Az elállást +36 1 550 7624 (normál díjszabású) információs vonalon, emailben ([email protected]) vagy levélben lehet bejelenteni. A fogyasztó az elállási vagy felmondási jogát a Korm.rendelet 2. mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. A fogyasztónak minősülő vevő jogosult nem köteles használni a Kormányrendeletben meghatározott elállási nyilatkozat-mintát, azonban a Korm.rendelet alapján készült nyilatkozat mintát az alább közöljük:
Elállási/Felmondási nyilatkozat minta
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)


Címzett:
Cégnév: Furniture1 Kft.
Székhely címe: 1074 Budapest, Hutyra Ferenc u. 11-15
E-mail cím: [email protected]


Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében (Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése)
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (A megfelelő jelölendő)


A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)


Kelt: ………………..

 


Amennyiben a fogyasztónak minősülő vevő úgy dönt, hogy a megjelölt határidőn belül eláll, a Furniture1 Kft. köteles a kifizetett teljes összeget (a vételárat és az összekészítés és szállítás díját, illetve tárolási díjat, amennyiben az felszámításra került) visszatéríteni a fogyasztónak, legkésőbb 14 napon belül. A Furniture1 Kft. a visszaküldeni kívánt termék vételára kizárólag banki átutalással, a vásárló által megadott bankszámla számra tud visszautalásra kerülni. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a Furniture1 Kft. a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletköltség nem terhelheti.
Amennyiben a fogyasztó csak részben áll el a szerződéstől, a Furniture1 Kft. az elállással érintett termékek vételárát téríti vissza és az összekészítési díjat vagy szállítási díjat abban az esetben nem, ha az az elállással nem érintett további termékek vonatkozásában is felszámítandó. A Furniture1 Kft. mindaddig visszatarthatja az elálással érintett termék vételárát, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a Furniture1 Kft.-t a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.


Jelen esetben és a Furniture 1 Kft. gyakorlata szerint a fogyasztónak minősülő vevő elállása esetén a Furniture1 Kft. minden esetben vállalja, hogy az elállás közlésétől számított 14 napon belül az elállással érintett terméket saját maga fuvarozza vissza, ennek a költségeit is a Furniture1 Kft. viseli.

A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Ilyen esetben a Furniture 1 Kft. fenntartja a jogot, hogy egyoldalúan beszámítsa a termékek értékcsökkenéséből adódó kártérítési követelését a fogyasztó vételár visszakövetelési követelésével szemben.
A fogyasztó nem jogosult elállni a szerződéstől a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdésében meghatározott esetekben. Így a fogyasztó – többek között például - nem jogosult elállni a szerződéstől: olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.


Termékvisszavitel és pénzvisszafizetés 365 napon belül
A vevő jogosult a www.butor1.hu weboldalon vásárolt termékeket a fogyasztót megillető fenti 14 napos határidő lejártát követően is visszavinni, legkésőbb az átvételtől számított, illetve több termék vagy több darabból álló termék vásárlása esetén az utolsó termék átvételétől számított 365 napon belül a Furniture 1 Kft. erre vonatkozó feltételei szerint. Az erről szóló tájékoztatót itt <kattintás a garanciáról szóló rendelkezésekre > érheti el.


Kellékszavatosság, termékfelelősség és jótállás

A Furniture 1 Kft-t a 151/2003 (IX.22.) Korm. rendelet alapján a rendeletben felsorolt fogyasztási cikkek vonatkozásában kötelező jótállási kötelezettség terheli (kötelező jótállás). A Furniture 1 Kft. 24 havi önkéntes jótállást biztosít a fogyasztói szerződés keretében vásárolt termékekre, kivéve, amikor a Furniture 1 Kft. ettől eltérő – egyes termékek esetében akár hosszabb időtartamú -
önkéntes jótállási kötelezettséget vállal az általa közzétett tájékoztató anyagok feltételei szerint, amelynek esetében az önként vállalt jótállás időtartama nem lehet rövidebb, mint a jótállás rendeletben meghatározott kötelező időtartama.
A 151/2003 (IX.22) számú Kormányrendeletben felsorolt 10.000 Ft elérő, de 100.000 Ft- ot meg nem haladó eladási ár esetén a jótállás időtartama 1 év, 100.000 Ft-ot meghaladó, de 250.000 meg nem haladó eladási ár esetén 2 év, 250.000 Ft eladási ár feletti termékek esetében a kötelező jótállási idő 3 év, amely esetben ezen termékekre e hosszabb kötelező jótállási idő az irányadó. A Furniture1 Kft. önként vállalt jótállási kötelezettsége a rendeletben kötelezően meghatározott időtartamot meghaladhatja.
A jótállási idő a termék fogyasztó általi átvételének vagy a termék beüzemelésének napján kezdődik. Amennyiben a fogyasztó a termék átadásától számított 6 hónapon belül nem helyezi üzembe, a jótállási határidő kezdő napja a termék átadásának napja.
A jótállás, a Fogyasztó jogszabályból eredő szavatossági és egyéb jogait nem érinti. A kellékszavatosság, termékfelelősség és jótállás további feltételeit az alábbi linken elérhető tájékoztató megtalálja: <kattintás a garanciáról szóló rendelkezésekre >


Panaszkezelés módja

Amennyiben bútora kicsomagolása után gyártási hibát vagy a szállítás során történt sérülést észlel, kérjük, fényképezze le a sérülést, és küldje el nekünk e-mailben az [email protected] e-mail címre, mi pedig igyekszünk a lehető leghamarabb orvosolni a problémát. Munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és ismerteti a lehetőségeket - fontos számunkra, hogy minden vevőnk elvárásainak megfeleljünk.


Békéltető testületek

Ha nem volt megelégedve a Bútor1 termékével, vagy szolgáltatásával, kérjük lépjen kapcsolatba velünk az [email protected] e-mail címen.
Ha az online vásárolt termékről beküldött panasz válaszával nincs megelégedve, kérjük töltsön ki egy űrlapot az európai békéltető testület honlapján - http://ec.europa.eu/odr/ - kérjük, legyen kedves minket is informálni erről.
A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése. A hazai békéltető testület ingyenesen igénybe vehető és az ország egész területén hozzáférhető vitarendezési fórum, a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamara mellett működő független testület. Hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A hazai békéltető testületek listáját és elérhetőségét itt találja. További információt a békéltető testületekről: https://bekeltetes.hu/udvozlo?id=testuletek
A békéltető testület elött folyó eljárásban a Furniture1 Kft.-t együttműködési kötelezettség terheli.

Adatkezelés és adatok megosztása további szolgáltatókkal

A megrendelésben megnevezett társaság, a Furniture1 Kft. a személyes adatok kezelője. A személyes adatok kezelésének célja a megrendelés teljesítése, a hibás teljesítésből származó igények esetében ezen igények elbírálása a teljesítéshez szükséges ideig, továbbá, bizonyos esetekben az adatkezelés jogszabályban meghatározott célból, illetve ideig történik (pl.: adó- és számviteli jogszabályok által előírt kötelezettség teljesítése céljából az ott meghatározott ideig történik). Az adatok címzettjei azok az adatkezelő által megbízott társaságok, akik a megrendelés teljesítésében és panaszkezelésben részt vesznek, akiknek az adatokat e célból továbbítjuk.
Ha a vevő nem adja meg személyes adatait, a megrendelést nem tudjuk teljesíteni. Kérjük, törekedjen arra, hogy adatait pontosan adja meg. A vevőnek joga van ahhoz, hogy adataihoz hozzáférhessen, joga van adatai helyesbítéséhez vagy törléshez, joga van arra, hogy korlátozza az adatkezelést, illetve megilleti az adathordozhatósághoz való jog, illetve, ha az adatkezelés a Furniture1 Kft. jogos érdekén alapszik, tiltakozhat az adatkezelés ellen.
A vevő által megvásárolt termékek minőségének felmérése érdekében, a megrendelést e-mailben lehet értékelni a megrendelés teljesítése után. Arra kérjük, hogy hagyjon véleményt, és értékelje a megvásárolt terméket. Ebből a célból a vevő e-mailje továbbítható a harmadik feleknek. A Bútor1 számára ezt a szolgáltatást a TestFreaks AB nyújtja (Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm, Svédország).
Amennyiben hírlevelünkre feliratkozik, és ehhez kapcsolódóan rendelkezésünkre bocsájtja adatait, a Furniture1 Kft. jogosult, hogy azokat harmadik félnek továbbítsa. A Bútor1 hírlevélküldési szolgáltatását az UAB MailerLite biztosítja (Jono Basanavičiaus str. 15, LT-03108 Vilnius, Litvánia).
Panasszal vagy bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz lehet fordulni, amelynek címe és elérhetősége az alábbi oldalon található: https://naih.hu/uegyfelszolgalat,--kapcsolat.html (e-mail cím: [email protected]).


Felelősség kizárása

A Furniture1 Kft. nem felelős a weboldal használatából vagy működtetéséből adódó károkért, vagy az alábbi esetek bármelyikéért, adódjon az bármilyen okból: az interneten küldött és/vagy fogadott adat meg nem érkezése; az internethálózat jelen szerződésteljesítését megakadályozó működési hibái; a fogadó készülékek vagy kommunikációs vonalak meghibásodása, bármely tartalom vagy adat elvesztése; bármely szoftver vagy weboldal meghibásodása; programhibák, rendkívüli események következményei vagy technikai hibák; ideértve a vis majort; valamint a vevő internetszolgáltatójának díjait is. Bár gondosan ellenőriztük a weboldalon szereplő árakat, fenntartjuk magunknak a jogot bármely számítási, szerkesztési, illetve elírásból származó nyilvánvaló tévedés miatti ár változtatásra vagy egyéb módosításra.


Vonatkozó fontosabb jogszabályok jegyzéke

- a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);
- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.); - a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);
- a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet;
- a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)
- az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
- a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet. - a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet
A jogszabályok elérhetőek a www.njt.hu linken.